Skip to content
Начало » 2021 Audi Skysphere Concept

2021 Audi Skysphere Concept

Запознайте се с Audi Skysphere – електрически двуместен роудстър, който визуализира бъдещето на R8 Spyder.

Този път, немската компания е създала нещо повече от електромобил, той съчетава приключенския дух на роудстър с комфорта на Grand Tourer. Дизайнът е фокусиран повече върху лукса, отколкото върху спорта, използвайки най-новата мултимедийна технология на Ауди. Задната част е това, което очаквате да видите в научнофантастичен филм, а интериорът е направо от космически кораб.

Skysphere Concept се задвижва от електрически мотор, разположен на задната ос, който генерира мощност от 623 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Общото тегло на колата е 1800 кг, което си е тежко за роудстър, но като цяло е в рамките на приемливия диапазон. Това си оказва влияние при ускорението – от 0 до 100 км/ч е 4,0 секунди – малко по-бавно от повечето конкуренти в сегмента.

Новият електрически концепт предлага два режима на управление – Sport и Grand Touring. В първия, водачът се наслаждава на вълнуващо шофиране, докато контролира динамиката, а междуосието намаля до 4,94 метра, за да увеличи максимално пъргавината и усещането за контрол. При режим Grand Touring и разстоянието между двете оси става 5,19 м, като волана и педалите се прибират и вътрешното пространство се увеличава значително. Този режим е напълно автономен и изкуственият интелект на автомобила поема контрола върху управлението.

Галерия:

Видео: