Skip to content

Mercedes-Benz се възползва участието си на специализираното за потребителска електроника изложение CES в Лас Вегас, за да покаже пилотно новата си футуристична студийна разработка VISION AVTR.

Както подсказва името на автомобила, Mercedes-Benz VISION AVTR е създаден заедно с екипа на блокбъстъра “Аватар”, но в същото време от немския производител коментират, че съкращението означава също “Advanced Vehocle Transformation”, и съчетава вижданията на дизайн и инженерния екип на марката за мобилността на по-далечното бъдеще.

С футуристичен вътрешен и външен дизайн, изцяло ново изживяване между човека и бордовата система, в това число и с биометрична връзка, Mercedes-Benz VISION AVTR се слави също така и с първото за немците решение за вграждане на графенов батериен блок с капацитет от около 110 kWh и автономност на движението от над 700 километра.

Задвижването на Mercedes-Benz VISION AVTR става посредством четирите му ламелни колела, а общата мощност на задвижващата система е почти 480 конски сили.

Галерия:

Видео: