Skip to content
Начало » 2020 Lamborghini Essenza SCV12

2020 Lamborghini Essenza SCV12

Lamborghini Essenza SCV12 се присъединява към нарастващия пазар за хиперколи без ограничения. Aston Martin има своя Vulcan, Ferrari има своя FXX-K, McLaren има своя Senna GTR; и сега Lamborghini има Essenza SCV12. Това е първият GT автомобил на италианската марка, разработен, спазващ правилата за безопасност на прототипи на FIA.

Разработен от Lamborghini Squadra Corse и проектиран от Lamborghini Centro Stile, SCV12 ще бъде ограничен само до 40 екземпляра.

Футуристичния състезател се задвижва от V12 агрегат с мощност 830 к.с. Шасито е от въглеродни влакна от ново поколение, а уникалната аеродинамика постига зашеметяващите 1200 кг притискаща сила при 250 км/ч. Външният вид е доминиран от голямо регулируемо задно крило с двоен профил, докато други компоненти са вдъхновени от състезателните автомобили.

Клиентите на Lamborghini Essenza SCV12 ще станат част от ексклузивен клуб с поръчкова програма в най-престижните вериги в света. Той ще включва услуги за съхранение в нов хангар, построен в Сант’Агата Болонезе. Всеки автомобил ще има персонализиран гараж и специализирани услуги.

Цената за този уникален хиперкар не е обявена.

Галерия: