Skip to content
Начало » 2020 Koenigsegg Gemera

2020 Koenigsegg Gemera

Днес Koenigsegg показа пред света изцяло новия си модел Gemera – пилотната четириместна кола на марката, от която ще бъдат произведени едва триста броя.

От Koenigsegg обявиха, че макар и с четири седалки и обособено място за багаж, новият суперкар Gemera е в състояние да надмине повечето двуместни супер спортни автомобили – както тези с мотори с вътрешно горене, така и с електрическо задвижване.

Хибридната задвижваща система на Koenigsegg Gemera дава максимална мощност от 1700 конски сили и 3500 Нм максимален въртящ момент, като те са резултат от интегрирането на три електрически агрегата (по един за задните колела) и двулитров, трицилиндров двигател с максимална мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 600 Нм.

Gemera може да се сукори от 0 до 100 км/ч за 1.9 секунди, както и да развие максимална скорост на движение от 400 км/ч. Първите 300 от тях могат да бъдат достигнати в чист електрически режим на работа на хибридната задвижваща система. В режим “електромобил”, четириместната кола може да измине до 50 километра.

Освен с чудовищни динамични и скоростни параметри, Koenigsegg Gemera предлага редица решения за повишаване на комфорта, в това число климатизирани чашкодържачи, преден и заден централен мултимедиен екран, безжично зареждане за смартфони и за пътниците отзад, тризонална климатична инсталация, аудио система с 11 говорителя, Wi-Fi модул и други.

Галерия: