Skip to content

Brabham automotive официално представи шосейната версия на своя спортен модел BT62. Австралийският суперавтомобил е разработен от сина на сър Джак Брабам, троен световен шампион във Формула 1 и основател на легендарния състезателен отбор Брабам.

Brabham BT62R се задвижва от познатия 5.4-литров V8 двигател, произвеждащ 700 к.с. и 667 Нм въртящ момент. Разликата е в картографирането, което е модифицирано за пътя.

За да направи модела по-подходящ за пътя, Brabham разработи нова изпускателна система. Задвижването става чрез 6-степенна автоматична трансмисия.

Купето разполага с ревизиран преден сплитер, нов монтиран отгоре въздухозаборник, нов заден дифузьор и преработено и съвместимо с пътя еднопланово задно крило.

Интериорът е завършен в кожа и алкантара с контрастен шев. Леките седалки са с преработена конструкция от въглеродни влакна. Топло- и звукоизолацията са подобрени с покрив от алкантара и допълнителни отделения за съхранение.

Собствениците на BT62R ще получат нов цифров контролен панел, който има възможност да се върне към дисплея, ориентиран към пистата, когато е включен.

Галерия: