Skip to content
Начало » 2019 Mercedes-Benz Vision EQS Concept

2019 Mercedes-Benz Vision EQS Concept

Автосалонът във Франкфурт започна ударно и немските производители от BMW и Mercedes-Benz почти едновременно откриха за публиката най-новите си автомобили. Но докато баварците шокираха със своя спортен Concept 4, то от Мерцедес залагат на комфорт, елегантност и стил с пълната противоположност на понятието спорт – ултра луксозния Vision EQS.

Гигантската лимузина (не се посочват точни размери, но за единица за мащаб ще вземем 24-цоловите колела) съчетава всичко най-добро, най-модерно и най-високотехнологично, което гигант като Daimler може да предложи.

Това включва автономност от ниво 3, изцяло електрическо задвижване и много модерни функционалности от бъдещето в интериора. Но да започнем от екстериора Двуцветната каросерия е внушителна и вероятно ще бъде опция при следващата S-класа. Огледала на мястото на камери е нещо, което ще стане ежедневие. А фаровете, които могат да прожектират холограмни изображения, вероятно ще са следващото голямо нещо в света на осветителните технологии. В случая в предната решетка са монтирани 188 диода (с формата на звездата от емблемата на Мерцедес), които не само изписват надписи пред автомобила, а да създават съвсем реалистично холограмно изображение. Същото се случва и в задната част, с тази разлика, че там броят на диодите е 229.

Задвижването е от електродвигатели с обща мощност “над 475 к.с.” и въртящ момент от 760 Нм. Ускорението до 100 км/ч ще отнема 4,5 секунди – не е точно Taycan, но и едва ли някой ще кара така с S-класа – тя просто е направена с друга цел – да масажира гърба ви, докато пътувате автономно по аутобана или друга подобна глезотия. В случай че наистина бързате, максималната скорост ще бъде над 200 км/ч, а не като при EQC, който разочарова германските любители на аутобаните със своите 178 км/ч.

Батерията е 100-киловатчасова и заради изключителните аеродинамични мерки и системи за пестене на енергия Vision EQS може да изкара 700 км с едно зареждане. Серийният модел ще се възползва от бързо зареждане с до 350 кВт, което означава напълване на батерията до 80% за под 20 минути. Това вече издухва праха на Taycan.

Огромният екран в интериора излиза от впечатляващ централен тунел. Има и четири по-малки екрана, от които всеки пътник ще може самостоятелно да управлява климатика за своята зона, инфоразвлекателната система, аудиото и масажните функции.

Галерия:

Видео: