Skip to content

Karma излезе с концепция за електрически модел автомобил с името SC2.

Моделът е купе с две места, с мощност на двигателя от 1100 конски сили. Колата има предно и задно предаване и с лекота ще извърви 560 километра на едно зареждане на батерията. Автомобилът ускорява до 60 мили в час за 1,9 секунди.

Производителите заявиха, че SC2 е бъдещето на Karma. Към настоящия момент от марката се произвежда хибридът Revero, който се базира на вече прекратения от производство седан Fisker Karma.

Концепт моделът има 120-киловатчаса акумулатор, който е поставен централно и позволява задвижването на всички 4 колела благодарение на два електромотора, които са монтирани на предния и задния мост. Има и torque vectoring, състезателно окачване, а спирачките са карбоново-керамични. SC2 предлага една много любопитна опция – да възстановите последното пътешествие с автомобила. Ето как производителите коментират това:

“Има тройна камера с много висока резолюция, която е позиционирана под предното стъкло и сензори FMCW, които записват движението на колата в 3D на 360 градуса. В същия момент смарт технологията на SC2 съхранява на запис всичко, което се случва на шофьора в момента – завои, подаване на газ, околни звуци, температурата в момента, аудиото, което слуша и околните светлини. Всичко това може да се пусне на повторение, благодарение на монтиран лазерен проектор докато SC2 е на паркинг. Поставен смартфон има ролята на огледало за обратно виждане и по този начин колата става симулатор, в който всеки може да подобри своите умения. Маршрутите могат да бъдат споделяни, като всеки шофьор може да получи пътуването на друг по чужди пътища”.

Няма информация дали само технологичното нововъведение или SC2 ще влязат в серийно производство. Освен прототипа, от Karma показаха и нова версия на Revero, с името GTS. Тя позволява да се изминати 130 километра електрически и ускорява до 100 е за 4 секунди. Първите доставки на модела се очакват в първите месеци на 2020 г.

Галерия: