Skip to content
Начало » 2019 Audi RS6 Avant

2019 Audi RS6 Avant

Aвтомобилният гигант Audi представи новото лице на един от емблематичните модели от спортната си гама – RS6 Avant (комби). Автомобилът става на 25 години и по случай рождения ден, немците са дали всичко от себе си, за да създадат нещо наистина уникално.

Дизайн отделът на Audi Sport е дал превес на суровия външен вид с ред акценти – нова радиаторна решетка, по-големи въздухозаборници и вертикални елементи, нов заден дифузьор
и разбира се новите матрични светлини.

Освен това калниците са по-широки с по 4 см всеки, а гумите са 22 цола. Спирачките са със сигнално червени механизми и дискове от карбонова-керамична сплав.

Новости има и в интериора – спортни седалки с вентилация, с внимание към детайла с обшивка от перфорирана кожа и алкантара. Кормилото е подрязано долу и има много нови дървени/карбонови/матово алуминиеви елементи (те са по избор на купувача). Всички елементи имат състезателна RS-графика, а дигиталният интерфейс MMI визуализира информацията от телеметрията:

  • за колко секунди се взема обиколката;
  • скоростта на движение;
  • работата и натоварването на мотора.

Багажникът е по избор на клиента – от 565 до 1680 литра. Обемът на багажника варира от 565 до 1680 литра. Режимите на движение вече не са четири, а шест комфортен, автоматичен, динамичен, икономичен, RS1 и RS2. Шофьорът сам избира някой от тях чрез натискането на едно копче на кормилото. Има възможност за настройка на чувствителността на подаването на газ, сетивността на кормилото при каране, колко твърдо е окачването, шумът на изпускателната система и още много.

Задвижването е поверено на 4,0-литровия V8-Biturbo-TFSI-двигател с мощност: 441 kW (600 к.с.). и максимален въртящ момент 800 нютонметра. Задвижването е към четирите колела посредством 8-степенен автоматик.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео: