2018 TVR Griffith

Компанията, която беше колеблива в дейността си последните няколко години, а именно – TVR отново смени собствениците си. Сега отново е в британски ръце, като партньори са Cosworth и Гордън Мъри, и излиза на пазара с ново интересно предложение. Моделът носи името TVR Griffith.

Автомобилът е построен върху шаси, за което са използвани стоманени тръби и карбон, с композитни панели е и тежи 1250 кг. Окачването е поверено на четири двойни А-раменни носачи – по един във всеки край. От TVR са избрали спирачки AP Racing с 6-бутални апарати и с 370-мм дискове отпред. Готино решение е добавката на настройващ се контрол на сцеплението и ABS.

Задвижването на TVR Griffith е поверено на модифициран 5-литров V8, взет от Ford Mustang, но с Cosworth глави. Той се комбинира с 6-степенна механична скоростна кутия. Двигателят създава мощност от около 500 конски сили. Засега няма официални данни за скоростните характеристики, но според TopGear максималната скорост ще е в порядъка на около 320 км/ч, а ускорението до 160 км/ч ще отнема под 6 секунди.

Поръчките за Griffith вече валят. Автомобилът ще се лансира в серия от 500 броя, всеки на цена от близо 90 000 паунда.

2018 TVR Griffith галерия:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *