Skip to content
Начало » 2018 Toyota GR Super Sports Concept

2018 Toyota GR Super Sports Concept

Феновете на Toyota бяха зарадвани с новия концептуален GR Super Sport. Суперавтомобилът е плод на вдъхновението на техниците от машините LMP1, които въртяха гуми на култовото състезание „24 часа на Льо Ман“.

GR Super Sport използва голям набор от основните части на състезателния модел Toyota TS050 Hybrid. Автомобилът е с изключително добра аеродинамика, дори изглежда като залепен за асфалта. Това се дължи на огромните странични охлаждащи отвори, преден сплитър, заден дифузьор и ниско разположено задно крило. Гумите, на които експертите от Toyota са заложили, са с размер 330/70.

Впечатление ни правят и новите високо разположени ауспухови тръби, които заемат мястото на задния прозорец. Всъщност в прототипа стъклото и огледалата, които по принцип биха дали видимост на водача за случващото се зад него, са заместени от четири отделни камери – две на гърба на кокпита и две на предните калници.

Машината се задвижва от мощен V6 с обем 2,4 литра и два турбокомпресора. Той е част от хибридна система, която генерира обща мощност от 986 конски сили.

Японският производител не е категоричен кога и дали изобщо концептуалният GR Super Sport ще излезе на пазара.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова