Skip to content
Начало » 2018 Rolls-Royce Wraith Luminary Collection

2018 Rolls-Royce Wraith Luminary Collection

Rolls-Royce анонсира интересен проект за специална модификация на купето Wraith. Моделът ще носи името Luminary Collection и ще бъде лансирано в лимитирана серия от 55 автомобила.

Британците са избрали цветове, които да напомнят на небето преди изгрев или залез, а именно – Sunburst Grey с подчертани акценти от Saddlery Tan върху каросерията и колелата. Тематиката е допълнена от изобразеното върху предните калници слънце.

Най-забележителните детайли в интериора са декорациите върху вътрешните джобове на вратите и централния подлакътник, изработен от текстурирана тъкан от нежни нишки неръждаема стомана.

Акцентът в интериора иначе пада върху дъбовите панели, в които са монтирани 176 светодиода. Освен тях, на тавана са вградени още 1340 светещи оптични елементи в тапицерията. Предните седалки са тапицирани в красива оранжева кожа, а при задните може да се избере между светла или тъмна кожа.

Luminary Collection не се различава от стандартния Wraith чисто технически. Задвижва се от същия 6,6-литров двигател V12, който генерира 630 конски сили и се комбинира с 8-степенна автоматична трансмисия.

Цената за ексклузивния модел все още не е обявена. Въпреки това се очаква да бъде доста завишена спрямо тази на класическия Wraith, който струва 240 000 британски паунда.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова