Skip to content

Хърватската компания Rimac Automobili показа втория си електрически хиперавтомобил – C_Two по време на автоизложението в Женева.

В изработката на машината са залегнали предимно алуминий и карбон. За удобство и сигурност са монтирани 8 бордови камери, 12 ултразвукови сензора, 6 емитера и 2 LIDAR сензора.

Моделът пристига с възможност за автономно шофиране, лицево разпознаване, GPS система, безключово запалване, регулируемо електрическо окачване и система, показваща оптималните стойности на показателите при променливи атмосферни условия. Друга интересна опция пред водача е тази за регулиране на задвижването, която позволява съотношението между двете оси на шасито да бъде 50/50 или едната да бъде изключена.

Задвижването на C_Two е поверено на 4 електродвигателя, които генерират мощност от 1888 конски сили и 2300 Нм. Максималната скорост е 412 км/ч, а ускорението до първите 100 отнема само 1,85 секунди!

Предните колела се контролират от комплект едностепенни трансмисии, а задните от двустепенни. Двигателите се зареждат от 120 кВт/часова-батерия с течно охлаждане. Това е особено полезно при шофиране с висока скорост, тъй като поддържа добра работна температура. Едно зареждане на двигателите осигурява пробег от 650 км.

За съжаление от Rimac C_Two са предвидени за производство само 150 бройки, а цената на хиперколата все още е неизвестна.

Галерия:

Видео:

Автор: Емануила Гавраилова