Skip to content
Начало » 2018 Porsche 718 Cayman GTS

2018 Porsche 718 Cayman GTS

Напомпаните версии на Porsche – 718 Cayman GTS и 718 Boxter GTS бяха показани на бял свят от немската компания производител.

От екипа обявиха, че целта на двата автомобила е да дадат крила на шофьора. Оборудвани с нови предни брони, аеродинамичен дифузьор, тонирани светлини и спортна изпускателна система, машините дори чисто визуално те приканват да се качиш и да натиснеш педала.

Двата автомобила са получили механичен заден диференциал и системи Porsche Torque Vectoring и Porsche Active Suspension Management. Втората доближава автомобилите до земята с 10 мм. Те блестят с нови емблеми и лога, а 20-цоловите джанти са готин завършек на цялостната визия.

Нека обърнем внимание и на интериора. От Porsche са се постарали да монтират удобни спортни седалки, обшити с алкантара, а логото GTS заема централно място. Воланът също е нов. Опционалният пакет Sport Chrono от своя страна добавя още екстри.

Двата нови GTS модела разчитат на 2,5-литров бензинов агрегат. Моторът е 4-цилиндров и с турбокомпресор, като може да се сработи с 6-степенна механична трансмисия или със 7-степенна скоростна кутия PDK. Мощността, която генерира, е 365 конски сили. 100 км/ч се развиват за 4,1 секунди, а таванът на скоростта е 290 км/ч.

Желаещите още сега могат да направят поръчка за автомобилите, като в родна Германия цените започват от 76 137 евро за 718 Cayman GTS и 78 160 евро за 718 Boxter GTS.

Автор: Емануила Гавраилова