2018 Lamborghini Aventador SVJ

Lamborghini най-сетне ни представи зверската модификация Aventador SVJ. Това е автомобилът, който заложи нов рекорд от 6.44,95 минути за най-скоростна обиколка на пистата „Нюрбургринг“, побеждавайки Porsche 911 GT2 RS с 2 секунди.

SVJ се отличава от познатия ни S с променена предна броня и въздухозаборници. Антикрилото е заменено за карбоново такова. Направени са и доста подобрения по каросерията.

Добавена е система за активна аеродинамика, която има възможност да променя нивото на челно съпротивление и притискателна сила, както и да натоварва лявата и дясната страна на антикрилото по различен начин при завоите. Щом се развърти на максимални обороти и достигне таван на скоростта, автомобилът разполага с цели 490 кг. притискателна сила.

Хиперколата се задвижва от зверски V12 с обем 6,5 литра, който генерира мощност от 770 коня и 720 Нм въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч отнема едва 2,8 секунди, а до 200 км/ч – 8,6 секунди. Максималната скорост е 351 км/ч.

Съвсем очаквано, серията Lamborghini Aventador SVJ ще е лимитирана – до 900 бройки. Автомобилите ще се предлагат на цени, стартиращи от 517 000 щатски долара.

Технически данни:

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент

.

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.

.

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч

Галерия:

Видео:

Автор: Емануила Гавраилова

Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.