Skip to content
Начало » 2018 Bugatti Divo

2018 Bugatti Divo

Bugatti най-после представи своя нов модел “Divo”, създаден да базата на култовия Chiron. Това е автомобил, който впечатлява и най-капризните автоманиаци. Посветен е на френския състезател Алберт Диво, който триумфира с машина на Bugatti в тежкото състезание „Тарга Флорио“ в сицилианските планини преди близо век.

Новият хиперавтомобил може да се похвали с усъвършенствани шаси и окачване. Аеродинамиката е пипната, а теглото – смъкнато, като взаимодействието на Divo с въздушния поток е по-добро от всякога. Широкият преден спойлер създава по-голяма притискателна сила и вкарва по-големи количества въздух във фронталните въздухозаборници. Това влияе и на системата за охлаждане и на спирачките – не им позволява да прегреят, дори и при високи обороти.

В ролята на масивен въздухозаборник влиза също така и покривът. Той насочва аеропотока км моторния отсек. Задният спойлер на машината е с ширина 1,83 м., като за да сме точни – това е с 23% повече отколкото при Chiron. Това подобрение съответно влияе върху притискателната сила и гарантира подобрено въздушно спиране.

Резултатът от всичката тази работа е 456 кг. притискателна сила – с 90 кг. повече, отколкото тази, с която разполага Chiron. Въпреки това, Divo е с 35 кг. по-лек, благодарение на карбоновия покрив на интеркулера, олекотените колела и още редица компоненти.

Главната оптика и задните стопове са подменени и придават агресивен вид на колата. От Bugatti са заложили на алкантара със сини акценти за салона.

Задвжването е същото като на Chiron, но максималната скорост е с 40 км/ч по-ниска – 380 км/ч. Въпреки това автомобилът прелита по пистата Nardo за по-добро време от предшественика си.

Пригоденият за обществени пътища Bugatti Divo ще бъде лимитиран до 40 бройки. Всичките са вече продадени, въпреки стряскащата си цена от 5 милиона евро.

Технически детайли:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия:

Видео:

Автор: Емануила Гавраилова