Skip to content

Британците от Brabham Automotive успяха да привлекат вниманието на автомобилния свят с новото си творение. Те са запретнали ръкави и са създали първия си спортен суперавтомобил – Brabham BT62. Той е с по-добър показател на притискане дори от McLaren Senna – 1200 кг.

Аеродинамичната машина е въглероден монокок с карбонови панели. Салонът е оборудван с мултифункционален волан, напомнящ ни на тези в болидите на Формула, 1 и регулируеми педали. Инсталиран е 12-инчов дисплей. Системите за сигурност и седалките са съобразени с изискванията на FIA.

Задвижването на спортния звяр е поверено на атмосферен V8 с обем 5,4 литра. Моторът генерира мощност от 710 конски сили и 677 Нм въртящ момент, като се комбинира с 6-степенна секвенционална трансмисия. Задвижването се препраща към задните колела.

Все още няма данни за скоростните характерстики на колата, но като се замислим, че тежи едва 972 кг., то предполагаме, че ще са наистина главозамайващи.

По думи на представители на компанията, Brabham BT62 поставя началото на нова ера в развитието им. Моделът, оценен на близо 1 милион паунда, ще бъде лимитиран до 70 бройки. В създаването му е взел участие Дейвид Брабам – син на легендарния Джак Брабам и основател на компанията.

Brabham BT62 галерия:

Автор: Емануила Гавраилова