Skip to content
Начало » 2018 BMW M5

2018 BMW M5

BMW показа последния модел M5, и то на секретно събитие, където нито един папарак не бе допуснат. Е, веднага след това пуснаха и информация по официалните си канали, така че всички да можем да се полюбуваме на новия седан.

Шасито е специално пренастроено за този автомобил. Той също така е получил активен заден диференциал (като на М3 и М4), обновено кормилно управление и няколко режима на действие на двигателите. Изпускателната система е по-дискретна от преди, което кара агрегатът да звучи доста спортно.

Една от големите изненади е внедрената система 4х4. Интересното е, че водачът има възможност да я деактивира частично или напълно. Автомобилът се съобразява с избора, направен посредством бордовия компютър, и автоматично преразпределя тягата между двете оси, давайки предимство на задната.

М5 е с нов волан. Впечатление правят цифровият приборен панел (който предоставя различни опции за показване на данните) и по-широкият проекционен екран.

Немската спортна машина се задвижва от модернизиран 4,4-литров туин-турбо V8. Двигателят осигурява мощност от 600 конски сили и 750 Нм въртящ момент. Тук е увеличено налягането при впръскване на гориво, системите за охлаждане и смазване са по-мощни, а и са сложени нови турбокомпресори. С тези характеристики, не е изненада, че ускорението до 100 км/ч отнема едва 3,4 секунди.

BMW M5 е оборудван с преселективна 8-степенна трансмисия Stepsonic. Тя е доработена, така че скоростите да могат да се сменят чрез волана.

2018 BMW M5 фотогалерия:

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

2018 BMW M5 видео:

Автор: Емануила Гавраилова