Skip to content
Начало » 2018 BMW M5 Competition

2018 BMW M5 Competition

Немският гигант BMW представи последното допълнение към арсенала си – усъвършенствана версия на М5 “Competition“.

Шасито на новата М5-ца е със 7 мм по-близо до земята, а освен това спомагателните пружини са по-къси и с 10% по-твърди. В резултат окачването е по-адаптивно и с по-добра реакция. Не можем да пропуснем и факта, че предната стабилизираща щанга е с нови точки на закрепване, докато задната е значително втвърдена.

Автомобилистите са пипнали и геометрията на предното окачване и са изменили ъгъла на сходимост. Следователно налице е по-твърдо окачване.

Нова е изпускателната система – накрайниците са в цвят черен металик, също като страничните огледала, радиаторната решетка, задния спойлер на багажника, въздухозаборниците и разни други елементи. Запазени са 20-инчовите джанти на стандартния М5, но в по-олекотен вариант с дизайн във формата на буквата Y. Името на возилото е изписано на багажника, разбира се.

Задвижването е поверено на познатия ни вече 4,4-литров V8 с две турбини. Двигателят генерира мощност от 625 коня при 6000 об/мин, което е увеличение с 25 к.с. Въртящият момент достига 750 Нм, и то в рамките между 1800 и 5800 об/мин!

M5 Competition повежда в класирането за най-мощен супер седан, изпреварвайки Mercedes-AMG E63 S. Баварецът го изпреварва с точно 0.1 секунди в ускорението до 100 км/ч с време 3.3 секунди.

Автор: Емануила Гавраилова