Skip to content
Начало » 2018 BMW M2 Competition

2018 BMW M2 Competition

BMW показа новия си звяр – подсиленото купе M2 Competition. Подобренията по машината са осезаеми както визуално, така и технически.

Разликите с дизайна на познатото ни М2 включват леки стилистични изменения и нова изпускателна система с четири черни хромирани тръби. Купето е оборудвано и с нови централен радиатор и система за охлаждане. Сменени са и джантите с 19-цолови, обути в гуми Michelin Pilot Super Sport.

Подобрена е електромеханичната система на управление, а М-диференциалът е усъвършенстван. Свършена е работа и по окачването като са добавени елементи от алуминий, а дисковете на спирачната система са подменени с по-големи такива – 40-сантиметрови отпред и 38-сантиметрови отзад.

Интериорните промени са по-оскъдни. Сложени са нови спортни седалки и волан, специални предпазни колани, червен бутон за запалване на двигателя. В изработката на салона са използвани елементи от алкантара.

Автомобилът е получил 3-литров агрегат с 6 цилиндъра, осигуряващ мощност от 410 конски сили и 550 Нм въртящ момент. Двигателят може да комбинира работата си с 6-степенна механична или със 7-степенна скоростна кутия DCT с два съединителя.

Максималната скорост на BMW M2 Competition е 250 км/ч, но може да бъде вдигната до 280 км/ч с опционалния пакет M Driver. Ускорението до 100 км/ч отнема 4,2 или 4 секунди – в зависимост от избраната трансмисия.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова