Skip to content
Начало » 2018 Audi e-tron GT Concept

2018 Audi e-tron GT Concept

Audi представи модерна електрическа концепция, наречена “e-tron GT concept. Спортният автомобил блесна на автомобилнбото изложение в Лос Анджелис, САЩ.

e-tron GT concept спортен модел, но с доста внушителна дължина – 4960 мм, което малко под таиз при лимузината A8. Задният багажник е с капацитет 450 литра, а предният – 100 литра. Каросерията е направена от алуминий и карбон, на базата на платформата PPE (Premium Platform Electric), създадена съвместно с инженерите на компанията Porsche.

В интериора на електромобила са използвани само скъпи и висококачествени материали. Обстановката изобилства от големи сензорни екрани, обгърнати не от естествена кожа, а синтетични материали, тъй като Audi възнамеряват да се откажат от всички материали, извличани от животни.

Задвижването на e-tron GT concept е поверено на два електрически мотора с обща мощност от 590 к.с., които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, и от 0 до 200 км/ч – 12 секунди. Максималната скорост на движение е 240 км/ч, а максималния пробег е 400 км.

Всеки електромотор работи на една ос, което осигурява постоянно задвижване на четирите колела. Наред с това, въртящия момент може да бъде насочван отляво или отдясно в зависимост от условията на пътя.

Иновативното електрическо Ауди разполага със система за рекуперация на енергията, като при намаляване на скоростта от страна на водача, спирачката се използва само в 10% от случаите.

Галерия: