Skip to content
Начало » 2018 Aston Martin Valkyrie AMR Pro

2018 Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Общите усилия на гениите от Aston Martin, Red Bull Advanced Technologies и AP Racing създадоха невероятния Valkyrie AMR Pro. Това е модификация на хиперавтомобила Valkyrie, който за жалост все още не е на пазара.

Въпросният тунингован шедьовър бе показан на автосалона в Женева от Кристиян Хорнер, който е шеф на Red Bull Racing, и от главния технически директор на отбора – Ейдриън Нюи. Нюи не е безпристрастен към проекта, тъй като е имал сериозно участие и в създаването на серийния Valkyrie.

AMR Pro успява да блесне с подобрената си аеродинамика. Това се дължи на усъвършенстваните корпусни панели и намалена маса на 1100 кг. Теглото е смъкнато посредством премахване на мултимедийната и климатичната система, подмяна на стъклата с поликарбонатни панели и разбира се утилизиране на карбон в окачването.

Друга разлика със стандартния Valkyrie са пренастроената електроника, подменената изпускателната система, новите карбоново-керамични спирачки взаимствани от Формула 1 и 18-инчовите джанти, даващи възможност да се използват гумите Michelin, които сме свикнали да виждаме на състезателните прототипи в LM P1.

Сърцето на модифицирания бегач обаче се крие под капака. Там намираме атмосферен V12 с работен обем 6,5 литра и мощност 1100 конски сили.

Така очакваният дебют на Aston Martin Valkyrie е насрочен за 2019 г. От своя страна AMR Pro ще бъде част от продуктовата серия на суб-бранда AMR. Неговото лансиране ще се състои през 2020 г. в лимитирана серия от 25 автомобила, всички от които са вече продадени.

Галерия:

Автор: Емануила Гавраилова