Skip to content
Начало » 2018 Aston Martin V12 Vantage V600

2018 Aston Martin V12 Vantage V600

Aston Martin потвърди лансирането на юбилейната серия Vantage V600, която ще включва 7 роудстъра и 7 купета. Специалните автомобили са посветени на култовия модел от 1998 г. Машината с мощност 600 конски сили бе една от най-впечатляващите за времето си.

Vantage V600 е с усъвършенствана аеродинамика. Това се дължи на намалената маса, която разбира се е постигната с използване на въглеродни влакна за изработката на панелите на каросерията. Впрочем тя е брандирана с лога Triple V, които намираме също и в салона. Автомобилът също така е с адаптивно окачване и алуминиеви джанти.

Въглеродни компоненти и анодиран алуминий намират място в интериора. Скоростният лост и подлакътникът са облицовани в кожа.

Задвижването на суперколата е поверено на впечатляващ V12, осигуряващ 600 конски сили. Агрегатът се комбинира със 7-степенна механична трансмисия.

Специалната серия ще бъде поверена на тунинг подразделението на британския производител – Q. Цената на юбилейните автомобили все още не е обявена, но се знае, че доставките ще се извършат през втората половина на 2018 г.

Автор: Емануила Гавраилова