Skip to content
Начало » 2017 Pagani Huayra Roadster

2017 Pagani Huayra Roadster

Официално дебютира роудстърът Huayra на италианската марка суперколи Pagani. Според основателя на компанията, Хорацио Пагани, създаването на този модел е било „най-сложния проект, с който някога се е захващал”.

Роудстърът  тежи с цели 80 кг по-малко от купето и по този показател се приближава до най-нискогабаритния модел на марката – тежащото едва 1218 кг купе BC. Това се дължи на специално изработения за Huayra Roadster монокок от карбон и титан. Конструкцията на автомобила от своя страна е с 52% по-солидна.

Нещо повече, суперколата може да се похвали с модернизирано окачване с елементи, създадени специално за този модел, усъвършенствани карбоново-керамични спирачни механизми Brembo и специфични 20-цолови предни и 21-цолови задни джанти.

Покривът на роудстъра се предлага в два варианта – мек с карбонов каркас, прибиращ се в багажника и твърд  с прозрачна централна част. От Pagani гарантират бързия и лесен монтаж и на двата покрива.

Под капака суперавтомобилът крие 6,0-литров туин-турбо V12, развиващ 764 к.с. с 1000 Нм въртящ момент. Двигателят се комбинира отлично с новата 7-степенна роботизирана трансмисия Xtrac. Детайлите около скоростните характеристики на роудстъра все още не са разкрити, но може да се направи паралел със стандартното купе със 730 к.с., което развива от 0 до 100 км/ч за 3,3 секунди и има максимална скорост от 370 км/ч.

За производството на Pagani Huayra Roadster са предвидени 100 бройки. Вече всички са продадени, въпреки крупната цена от 2 280 000 евро.