2017 Mercedes-AMG Project ONE

Подразделението Mercedes-AMG предложи своя прочит на модерната хиперкола. Творението им носи името Project ONE и е оборудвано с невиждани досега технологични решения.

Водачът има на разположение два 10-инчови дисплея, които ще му помагат по време на движение. Освен това автомобилът е напълно климатизиран и е с електрически стъкла. Въпреки тази модерна обстановка, като цяло интериорът е доста аскетичен. Воланът и педалите могат да се регулират, но седалките – не, единствено наклонът им може да се променя.

Сърцето на проекта очаквано е под капака. Задвижването е хибридно, като бензиновият мотор V6 е с усилена мощност. Той е с 4 разпределителни вала – всъщност е същият като този, ползван от Mercedes-AMG W06 Hybrid при участието му във Формула 1 за сезон 2015/16. Не се знае какъв е точният брой клапани, но със сигурност пневматична система ще замени металните им пружини. Това се прави с цел да се увеличи сигурността на работата на двигателя при по-високи обороти. Серия от батерии и система за рекуперация на енергията свързват задвижващата система в едно цяло.

Двигателите се комбинират с 8-степенна роботизирана трансмисия AMG Performance 4MATIC+. Бензиновият агрегат се развива до 11 000 об/мин и осигурява мощта на 730 коня. Електрическият компресор и изпускателната система се комбинират с единия електродвигател, който им подава 122 конски сили. Другите два са свързани към колелата и допринасят с по 163 конски сили всеки. Общата мощност, на която Project ONE разчита са 1000 конски сили!

С такава сериозна мощ, хиперавтомобилът успява да развие 200 км/ч за под 6 секунди, като максималната му скорост е отвъд психологическата граница от 350 км/ч. Ако се движи само на електричество, машината ще измине 25 км.

Тази серия на Mercedes е предвидена само за специални клиенти. Само 275 автомобила ще бъдат произведени, всеки от които ще струва около 2,7 милиона евро.

Mercedes-AMG Project ONE фотогалерия:

Mercedes-AMG Project ONE видео представяне:

Автор: Емануила Гавраилова