Skip to content

Ето я и дългоочакваната състезателна версия на Mercedes-AMG GT R, а именно AMG GT4, която може да определим като наследник на AMG GT3 и SLS AMG GT3.

Моделът се основава на базовия GT R като нещата са отведени до следващото ниво – тази пистова кола е напълно оборудвана и е изминала над 30 000 км. в тестови обиколки.

Както и при серийния модел, и тук от Мерцедес са се доверили на 4.0-литров би-турбо V8 двигател, пригоден за състезания. Той гарантира мощност от 510 к.с. и над 600 Нм въртящ момент. Също както при AMG GT3 шестстепенна предавателна кутия с пневматика препраща мощността към задните колела. Въртящият момент между задните колела се разпределя от диференциал, който може да се конфигурира, но не и по време на движение. Машината ще развива максимално 250 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема по-малко от 4 секунди.

От компанията са вложили много усилия за да сведат теглото до 1390 кг., но въпреки това предлагат опция да се постави климатик. Така ще бъдат качени няколко допълнителни килограма, а от мощността ще се отнема, но от друга страна ще бъде по-комфортно на пилотите.

Mercedes-AMG GT4 ще може да стане част от клиентските отбори към края на годината срещу цени започващи от 198 850 евро.

Mercedes-AMG GT4 – фотогалерия:

Автор: Емануила Гавраилова