2017 McLaren 570S Spider

Британската компания McLaren създаде нов автомобил от серията 570570S Spider. Той се отличава с твърд сгъваем покрив, който го превръща в кабриолет подходящ за всяко време на годината.

Гюрукът се отваря и затваря с натискането на бутон. Използвана е електрохидравлична технология, която обуславя процесът да не отнема повече от 15 секунди при движение със скорост от 40 км/ч. Покривът се прибира под капака зад задните седалки. Структурата на гюрука добавя само 46 кг. към теглото на автомобила и не изисква допълнително подсилване на шасито. Задното стъкло също използва електрохидравлична динамика за задвижването си и може да се прибере отделно и да служи като ветробран. Съпротивлението на усукване на 570S Spider ще е същото като това на купето.

Машината използва и същия двигател като 570S Coupé – V8 с обем 3.8 литра и два турбокомпресора. Той осигурява мощност от 570 конски сили и 600 Нм въртящ момент. Моторът работи повсеместно със 7-степенна автоматична трансмисия, която предава мощност към задните колела. Тази комбинация гарантира максимална скорост от 328 км/ч, ускорение до 100 за 3.2 секунди и до 200 – за 9.6 секунди. При вдигнат покрив таванът на скоростта удря 315 км/ч. Разходът на 570S Spider би трябвало да съответства на този на купето.

Официалният дебют на автомобила ще се състои по време на Фестивала на скоростта в Гудууд в края на юни. Лансирането му на пазара се очаква през август, но може да бъде поръчан още сега. Цените за немския пазар започват от 208 975 евро. Първите 400 бройки ще бъдат обединени в специален Launch Edition.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

McLaren 570S Spider галерия:

Автор: Емануила Гавраилова