Skip to content
Начало » 2017 Audi R8 V10 “Audi Sport” Edition

2017 Audi R8 V10 “Audi Sport” Edition

На автошоу в Ню Йорк бе представено новото попълнение към семейството на Audi R8 – ексцентричният Audi Sport Edition.

От компанията ни оставят да се чудим дали просто не са им останали излишни червени части на каросерии и седалки, с които са решили да сглобят нещо ексклузивно. Каквато и да е причината за цветовите решения, факт е че спортното возило всъщнот никак не изглежда зле. Използвани са традиционните цветове за Audi Sport – черно, сребристо и вече споменатото червено, но този път дизайнерите са наблегнали на яркия контраст.

Моделът се забелязва лесно с отличителните си яркочервени странични огледала и спирачни апарати, докато решетката, блендите на ауспуха, предния спойлер, дифузьора и 20-инчовите джанти са в класическо черно.

Интериорът, в частност тапицерията на вратите и крайните части на седалките, също не е подминат от червената „вълна”, но шевовете контрастират със сребристия си цвят. Освен това, във вътрешността са комбинирани и доста карбонови елементи, осветени са лайсните на праговете, а воланът е кожен Performance.

Абстрахирайки се от леко нестандартната външност, като цяло автомобилът си e типичен R8 – спортно возило със средно поставен мотор. Опциите за него са две – V-образният 10-цилиндров двигател се предлага във вариант със 540 или 610 коня. Купето с 540 к.с. има максимална скорост от 320 км/ч, а старта от 0 до 100 взима за 3,5 секунди. По-мощната версия развива едва с 10 км/ч повече, но достига 100 км/ч само за 3,2 секунди. Машината е оборудвана с автоматична скоростна кутия със 7 степени, 2 съединителя и двойно задвижване.

Audi R8 V10 Sport Edition е в лимитирана серия от само 200 бройки, които се очаква да излязат на пазара в края на това лято. Цената за стандартната версия ще е нещо от рода на 360 000 лв., а цифрата за V10 plus ще е най-малко 410 000 лв.

Audi R8 V10 Sport Edition галерия:

Автор: Емануила Гавраилова