Skip to content

Десетки суперавтомобили дебютираха на лъскавото изложение Los Angeles Auto Show в началото на декември. Една от машините, които ни впечатлиха особено много, е FXE – изработка на калифорнийското студио Aria.

4,5-метровият хибридният автомобил е с изненадващо ниско тегло от 1565 кг. Това е постигнато благодарение на избора на карбон за направата на монокока и каросерията, и на титан за изработката на различни компоненти по машината.

FXE се задвижва от компресорен 8,2-литров V8 двигател и два електромотора с капацитет 10 кВтч, захранващи се от литиево-йонна батерия и разположени на предната ос. Колата е оборудвана със 7-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя.

Всички тези ключови характеристики на автомобила го задвижват до 100 км/ч само за 3,1 секунди. Максималната скорост, която може да се развие е 354 км/ч.

Работата по FXE е започнала през 2016, а остава поне още година докато машината е напълно готова. Следователно, тя ще излезе на пазара най-рано в началото на 2019 г., а за цена все още не може да се спекулира.

Автор: Емануила Гавраилова