Skip to content
Начало » 2015 Audi Prologue Avant

2015 Audi Prologue Avant

Германската компания Audi представи концепцията Prologue Avant на официална премира в Женева. Моделът, дело на новия главен дизайнер “Марк Лихте”, демонстрира бъдещия дизайн и хибридна технология на марката.

Audi Prologue Avant е с респектираща предна част, включваща ниско разположена решетка на радиатора, фарове с лазерни светлини и големи отвори за въздух. Задницата е сравнително скосена, с нестандартни стопове масивни ауспуси, монтирани в бронята. Особено впечатление прави, че липсват дръжки на вратите, които се отварят при допир, но това най-вероятно ще остане само на концептуално ниво.

В интериорът на Audi Prologue Avant са използвани материали от най-високо качество – истински алуминий, хром, натурално дърво, поръчкова кожа. Дизайнът е доста изчистен и значително различаващ се от останалите при моделите наAudi.

Задвижващата система на Prologue Avant се състои от 3.0-литров турбодизелов двигател и електромотор с литиево-йонна батерия (14,1 кВтч). Общата мощност на хибридната система е 455 к.с., а максималният въртящ момент достига 750 Нм. Задвижването е насочено към четирите колела, ускорението от място до 100 км/час става за 5,1 секунди., а максималната скорост на движение е 250 км/час.

Според инженерите на Ауди, средното потребление на гориво в хибриден режим е 1,6 л/100 км., като само на електричество колата може да измине 54 км.