Skip to content
Начало » 2015 Acura NSX

2015 Acura NSX

След двугодишно чакане и създаване на няколко прототипа, Acura най-после представи официално новият сериен модел NSX.

Японска суперкола е почти изцяло сходна с дизайна на последната концептуална версия, като основната разлика е доработената задвижващата система. Специалистите на компанията са решили да добавят двойно турбо на атмосферния V6 двигател, както и още един електрически мотор. По този начин, цялостната хибридна система на автомобила включва три електрически мотора – два на задната ос и един, поставен между скоростната кутия и двигателя с вътрешно горене.

Задвижването на серийния Acura NSX е към четирите колела (Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive), а трансмисията е изцяло нова разработка с два съединителя и цели 9 предавки. Все още от Acura не разкриват информация за мощността и динамичните показатели на автомобила. Монтирана е и динамична система (Dynamic System), предлагаща 4 режима на управление – тих, спортен, суперспортен и пистов. Те променят настройките на двигателя, скоростната кутия, електромоторите и шасито.

Информация за цената на NSX също липсва, но от японската компания заявиха, че продажбите със сигурност ще стартират малко по-късно през тази година.

2015 Acura NSX видео: