Skip to content
Начало » Нови пилоти за Sofia Car Motorsport и Sin Cars

Нови пилоти за Sofia Car Motorsport и Sin Cars

SOFIA CAR MOTORSPORT ще е с двама нови пилоти за следващите кръгове от Европейския шампионат GT4.

Хендрик Щил, който взе участие в първия кръг на сериите с единия от двата автомобила SIN R1 GT4, продължава да се подготвя за следващото състезание в Зандворт, Холандия. Той успя да спечели първа пол позиция в Ногаро, но не можа да се добере до подиума.

This image is copyright protected. do not reproduce without permission.
SIN R1 GT4

Поради различия в плановете си за развитие, SOFIA CAR MOTORSPORT и състезателите Григор Григоров и Иво Цонев, взели участие в първия кръг на GT4, се споразумяха да прекратят общото си участие в шампионата. На тяхно място пристигат пилотите от далечна Аржентина – Хосе Мануел Балбиани и Хосе Луис Талерман, които ще се състезават заедно в единия български автомобил на GT4. Хендрик Щил продължава да пилотира другия български Sin.

Акценти от българското участие в Ногаро:

Хосе Мануел Балбиани

Роден в Буенос Айрес, Аржентина през 1978 г., Хосе започва да се занимава с картинг от 1993 г. и бързо се сдобива с много постижения.

Хосе Мануел БалбианиТе включват участие в Kia Cup с първо място, FIA GT3 шампионат с Ferrari 430 GT с едни от най-добрите времена, рекорд с BMW на „24 часа на Нюрбургринг“, първи подиум за отбора на Британския GT шампионат и 4то място с Ferrari 430 GT, второ място на „24 часа на Нюрбургринг” през 2010 г. и с най-бързата обиколка на дизел.

Балбиани записва участие в Blancpain Endurance Series с Lamborghini Gallardo LP600 GT3. През 2012 г. става треньор на Алехандро Чахван с Ferrari 458 GT3, а по-късно и на Хуан Мануел Силва в отбор Аржентина в “24те часа на Нюрбургринг” с Aston Martin Vantage. Обучава млади таланти в Отбор Аржентина, с които се състезава в Blancpain Endurance Series с Ferrari 458 GT3 и Mclaren GT3, като печели подиум.

През 2014 г. отново участва в „24 часа на Нюрбургринг“, като финишира 6ти с BMW M3. Взема участие в Маями 500 с Ginetta G50, финиширайки 7-ми в генералното класиране от общо 80 автомобила.

По образование, Хосе Мануел Балбиани е спортен журналист от 2006 г. и техник на състезателни коли от 2011 г. Говори перфектно испански, италиански, английски и разбира каталунски, португалски, немски и френски.

Хосе Луис Талерман

Хосе Луис ТалерманРоден е в Конкордия, Аржентина през 1989г., Хосе Луис Талерман започва да се състезава в картинг шампионати от 2006 до 2010, в които записва много победи. От 2011 до 2014 участва във Формула Рено 1.6 Аржентина, Формула Метрополитана Аржентина, Европейска Формула Абарт, ATS F3 Formel Cup в Германия, F3 Бразилия. През 2014 г. записва 2 победи на Формула Рено и една победа на Формула Рено Плюс.