Skip to content
Начало » Из дневниците на Premium Rally Sofia – St. Vlas

Из дневниците на Premium Rally Sofia – St. Vlas

Ден 2:  Пловдив – Стара Загора – Свети Влас

И така, стигнахме до ден втори от Premium Rally Sofia – St. Vlas 2013.

След страхотна надпревара на писта Дракон и парти до сутринта в клуб HISTERIA, беше време да стягаме багажа, след като се бяхме и поуспали, да признаем. Поглеждайки през прозореца от 16-тия етаж на хотел Санкт Петербург, пред нас се разкри следната гледка – почти всички коли бяха вече на стартовата линия за 12:01ч. по обед. Бързо оправихме багажа в суматохата от други закъснели, сред които някой търсеше навигатора си, друг пък главата си, забравил някъде след снощното парти. 😉 След динамичния вчерашен ден, на всички ни бе доста любопитно какво ни очакваше днес….

Вече сме на магистралата по пътя за гр. Стара Загора, където ще спрем за почивка в едно от най-популярните заведения – клуб BIANCO. Пристигайки там, ме изненадва полицай, който посочва вежливо къде да спра и паркирам, а именно на пешеходната алея пред Общината в центъра на града (която принципно отварят за движение само ако императора на Китай идва, примерно). Зад загражденията, обиколили цялата алея, са се събрали и продължават да прииждат любопитни минувачи и почитатели на Ралито. Уникално и неповторимо е чувството да видиш толкова много хора да споделят интереса към бързите екзотични автомобили…

Освежихме се в клуб BIANCO. Персоналът беше изключително любезен и отзивчив. Именно от това имахме нужда всички – да „презаредим резервоарите“ за следващите изпитания, подготвени от екипа на Premium Rally Sofia – Saint Vlas. Тръгвайки от „града на липите”, всички коли бяхме съпроводени от полицейски ескорт до изхода на Стара Загора, за да можем да имаме равен старт към първата ни часова контрола при Твърдица. Благодарим на клуб BIANCO и Община Стара Загора за невероятното посрещане!

При първи чек-пойнт на Твърдица се бяха събрали няколко патрули, фотографи, деца с мобилни телефони и всякаква публика, наслаждаваща се на гледката от около 15 пристигнали преди нас супер коли. Следващото ни изпитание беше планински преход, чиито пътища и откриващи се гледки трудно могат да бъдат описани с думи! Уникално място за шофиране – гладък асфалт ( с почти нито една дупка по него ;)) , планински въздух, прохладен полъх и страшно много адреналин от карането на сантиметри от мантинелата, водеща до огромна пропаст, но и откриваща една от най-страхотните гледки в България!

След планинския проход пред нас се отвориха едни дълги прави от извънградски път, след което магистралата към Бургас водеща и към нашата финална дестинация за ден 2 – Марина Диневи, Свети Влас. Навлизайки вече в населените места по пътя, кордонът от луксозни автомобили грабваше интереса както на пешеходците, така и на автомобилите около нас – отново незабравимо чувство!

На Марината в Свети Влас ни посрещна насъбралата се около арката публика. Съдията от СБА – Орлин Пенев, спираше всички участници за кратка анкета, относно отбора и спецификациите на автомобила. След като паркирахме отпред и слязохме от колата, ни удари нова „емоционална вълна” от еуфорията на всички хора, които ни бяха чакали да пристигнем. Гледката към „прилежно подредените” ни автомобили, луксозните яхти, неповторимия залез, и всички нови приятели, които един през друг разказваха историите си от изминалия ден. Това и само чакахме всички: Добре дошли на Марина Диневи, СВЕТИ ВЛАС!

След като се настанихме по комплексите, ни очакваше прекрасна вечеря в ресторант Адмирал, особено както бяхме изгладнели като … 🙂 Заедно със специалитетите на майстор готвачите, „доовкусихме“ нещата с хубаво бяло вино или годишно уиски.  Вечерта тепърва започваше с нова вълна от хубави емоции… Доволни, се преместихме в PLANET YACH CLUB, за да послушаме испанския тромпетист EL TROMPETERO, който ни уважи и пристигна за партито, част от Европейското му турне. Многото коктейли, шотове и танци преминаха в не по-слаб афтър до 7 сутринта (Добре, че следващият ден е почивен, че не знам как щеше да се става пак на време и в готовност за старт в 12:01ч. на обед) !

Фотографии: trackstar.bg