Skip to content
Начало » Mercedes SL: Роудстър с отворен покрив с F1 Halo!

Mercedes SL: Роудстър с отворен покрив с F1 Halo!

Концепцията Mythos PureSpeed ​​е ограничена до само 250 бройки по целия свят.

Mercedes amg purespeed concept

Mercedes-AMG представи в сряда първата кола в своята ултра ограничена, скъпа серия “Mythos”, наречена PureSpeed. Този отворен двуместен роудстър е знак на почит към богатото наследство на компанията от емблематични ретро състезателни автомобили и най-модерната технология на Формула 1.

Докато Mercedes не го споменава изрично, PureSpeed ​​безпогрешно е базиран на кабриолета SL, заимствайки същите елегантни фарове и задни светлини. Предната броня се отклонява от традиционния дизайн на Mercedes, като възприема опростен външен вид без решетка на акула. Този модерен външен вид се допълва от боядисано в бяло лого на AMG на долната решетка, което добавя отличителен привкус към естетиката на автомобила.

Mercedes amg purespeed concept2

В един смел ход, PureSpeed ​​заменя конвенционалното предно стъкло с ореолна структура, подобна на тези, които се срещат в болидите от Формула 1. Този дизайн не само повишава безопасността, но и добавя уникален визуален елемент. Летящите подпори зад седалките са вдъхновени от легендарния 300 SLR, който Стърлинг Мос и Денис Дженкинсън пилотираха до победата в Mille Miglia през 1955 г.

Като допълнение към своята историческа почит, колата се отличава с впечатляващо боядисване, което преминава от червено на Льо Ман към графитено сиво, отдавайки почит на Mercedes, който спечели победата в Targa Florio през 1924 г.

Mercedes amg purespeed concept1

PureSpeed ​​не е просто намигване към миналото; той включва модерни технологии и материали. Уроците от хиперавтомобила Mercedes-AMG One са очевидни, особено в елементите от въглеродни влакна в долните части на автомобила, които значително подобряват аеродинамиката.

Карбоновите капаци на колелата са друго високотехнологично допълнение, предназначено да оптимизира въздушния поток около колелата и да подобри охлаждането на спирачките, гарантирайки, че представянето на автомобила съответства на неговия поразителен външен вид.

Mercedes amg purespeed concept3

„Концептуалният Mercedes-AMG PureSpeed ​​предлага поглед към това, което е може би най-прекият начин да изпитате производителност и удоволствие от шофирането“, казва председателят на AMG Майкъл Шийбе. „Радикално отворен, нито покривът, нито предното стъкло отделят двамата пътници от елементите.

Можете да изпитате светлина, въздух и страст нефилтрирани с всичките си сетива. Като концепция на нашия първи автомобил Mythos, той въплъщава най-високото ниво на ексклузивност. Елементи на дизайна като HALO също създават усещане за Формула 1.”

Mercedes amg purespeed concept4

Под капака Mercedes все още не е разкрил точните спецификации на задвижването на PureSpeed. Въпреки това се очаква, че колата ще разполага с 4.0-литров V-8 двигател с двойно турбо от SL63. Този двигател може да се предлага в два варианта: базова форма с 577 конски сили и версия E Performance с 805 конски сили. Независимо от избора, PureSpeed ​​обещава да осигури вълнуваща производителност, което го прави най-вълнуващият SL модел до момента.

Mercedes amg purespeed concept5

Притежаването на PureSpeed ​​ще бъде привилегия, запазена за няколко избрани. Mercedes ограничава производството до само 250 бройки, които ще бъдат достъпни само за „най-отдадените ентусиасти и колекционери на Mercedes-Benz“. Тази ексклузивност гарантира, че PureSpeed ​​ще бъде рядка гледка по пътищата, добавяйки към неговата привлекателност и желаност.

Mercedes amg purespeed concept6

Подробности за цената не са оповестени, но се очаква, че тези, които имат късмета да бъдат избрани, няма да се поколебаят да платят премия за това уникално произведение на автомобилното изкуство. PureSpeed ​​представлява перфектна комбинация от историческа почит, модерна технология и истинско удоволствие от шофирането, което го прави забележително допълнение към гамата Mercedes-AMG.

За тези, които ценят сливането на минало и настояще, PureSpeed ​​предлага несравнимо изживяване при шофиране, което улавя същността на иновациите и наследството на Mercedes-Benz.

PureSpeed ​​е пример за ангажимента на Mercedes-AMG да разшири границите на автомобилния дизайн и производителност. Този лимитиран роудстър не е просто кола; това е израз на изключителност и иновация.

Съчетавайки елементи от емблематични ретро състезателни автомобили и най-съвременни технологии от Формула 1, Mercedes създаде превозно средство, което предлага уникално и вълнуващо изживяване при шофиране.

Mercedes-amg-purespeed-concept9

PureSpeed ​​е доказателство за отдадеността на Mercedes-AMG да създава изключителни автомобили, които пленяват и вдъхновяват.

Както за колекционери, така и за ентусиасти, този забележителен роудстър е повече от просто покупка – това е инвестиция в част от автомобилната история, обещаваща не само несравнимо представяне, но и трайно наследство.