Skip to content
Начало » Bridgestone пуска Blizzak 6 ENLITEN – новото поколение зимна гума

Bridgestone пуска Blizzak 6 ENLITEN – новото поколение зимна гума

Bridgestone, водещата компания в света в областта на премиум гумите и устойчивите мобилни решения, обяви представянето на своята последна иновация в сегмента на зимните туринг гуми. Новата гума Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN, специално разработена за електрически превозни средства (ЕПС), предлага изключителна ефективност в условия на сняг, най-добро спиране на мокри пътища и подобрен километраж.

Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN tires

Според изпитанията на TÜV SÜD, тази висококачествена зимна туринг гума на Bridgestone има най-високи оценки за спиране на сняг и сцепление, като осигурява и най-кратък спирачен път на мокри пътища. Новата зимна гума, като наследник на удостоената с 23 награди Blizzak LM005, предлага 32% по-дълъг пробег в сравнение с предишното поколение. Тя е разработена с помощта на платформата за гуми Bridgestone ENLITEN, което я прави подходяща за всички превозни средства, включително и за електрическите превозни средства.

Тъй като мокрите условия представляват основното предизвикателство през зимата за европейските шофьори, Blizzak 6 ENLITEN е проектирана така, че да осигури водещи показатели при мокри условия. Тестовете на TÜV SÜD показват, че тази нова зимна гума на Bridgestone предлага най-кратък спирачен път на мокри пътища.

Проектирана да се справи с всякакви зимни пътни условия, Blizzak 6 ENLITEN предлага подобрена производителност в сняг, в сравнение с предшественика си, като осигурява отлична мобилност и контрол. Новият продукт на Bridgestone също така осигурява значително по-дълъг пробег, като подобрява ефективността на ресурсите и предоставя икономии за шофьорите.

зимни гуми Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN

Подобрената производителност на Blizzak 6 ENLITEN се дължи на технологията ENLITEN – иновативен подход на Bridgestone към разработката на гуми. Тази технология позволява съчетаването на различни иновации в дизайна на протектора и каучуковата смес, като същевременно допринася за увеличаване на процента на рециклирани и повторно използваеми материали.

Благодарение на въвеждането на технологията ENLITEN, новата зимна гума на Bridgestone е готова за EV и отговаря на изискванията както на общите превозни средства, така и на електрическите превозни средства, като по този начин подпомага ангажимента на Bridgestone за постигане на по-ефективни и достъпни електромобили.

Проектирана и произведена в Европа, новата Blizzak 6 ENLITEN ще бъде налична на пазара от май 2024 г. Гумата ще се предлага в 189 дълги размера от 16 до 22 инча, включително 54 нови размера. Допълнителни размери ще бъдат добавени през 2025 г.

ново поколение гуми зимни гуми Bridgestone Blizzak 6 ENLITEN

Президентът на Bridgestone EMEA Group, Лоран Дарту, коментира: “С Blizzak LM005 поставихме високи стандарти с 23 победи в тестове от 2020 г., но с Blizzak 6 ENLITEN вдигнахме летвата още по-високо. Нашият екип създаде висококачествена зимна гума, способна да се справи с всякакви зимни условия. Благодарение на технологията ENLITEN, Blizzak 6 ENLITEN е гума, готова за EV, която осигурява максимална безопасност и производителност, допълнително подобрявайки своите устойчиви характеристики. Тази премиера е още едно доказателство за ангажимента на Bridgestone към устойчивата мобилност и бъдещето на автомобилната индустрия.