Skip to content
Начало » Aston Martin Vanquish може да се завърне с нов V-12 и 824 HP

Aston Martin Vanquish може да се завърне с нов V-12 и 824 HP

Компанията обещава, че „всички ще бъдат победени“.

Aston martin vanquish може да се завърне с нов v-12 и 824 hp

Производителите на автомобили често прибягват до загадъчни намеци и енигматични закачки, когато разкриват бъдещи продукти. Забележителен пример за това беше тийзър кампанията на Dodge Demon 170, която включва видеоклипове, натоварени с мистериозни числа и обезпокоителен герой на леприкон със зловещи жълти очи. Aston Martin обаче е избрал по-директен подход за своите съобщения, избягвайки енигматичното за яснота и прямота. Престижният британски автомобилен производител разкри планове за обновен Vanquish, задвижван от нов V-12 двигател с двойно турбокомпресор, поставяйки нов стандарт за ясна комуникация в автомобилната индустрия.

Този предстоящ V-12 двигател от Aston Martin не е просто актуализация, а значителна ревизия, предназначена да подобри производителността и издръжливостта. Въпреки че конкретни подробности за двигателя все още са в тайна, Aston Martin разкри някои ключови подобрения. Блокът на двигателя е подсилен, биелите са по-здрави, а главите на цилиндрите са преработени. Освен това има нова всмукателна система, препрофилирани разпределителни валове и модернизирани турбокомпресори. Тези подобрения заедно допринасят за впечатляващата мощност на двигателя от 824 конски сили и въртящ момент от 738 фунта фута.

Aston martin vanquish v-12 и 824 hp

Роберто Федели, главен технически директор на Aston Martin, красноречиво говори за двойствената природа на V-12 двигателя: символ на мощност и престиж, както и свидетелство за инженерна страст и техническо майсторство. „С 835 к.с. (824 к.с.) и 1000 Nm (738 lb-ft) въртящ момент, този несравним двигател възвестява зората на нова V-12 ера за Aston Martin“, заявява Федели, подчертавайки ролята на двигателя в определянето на бъдещето на марката предложения с висока производителност.

Интересното е, че Aston Martin подчертава, че този мощен нов двигател ще бъде запазен за най-ексклузивните модели с ограничена наличност. Тази стратегия загатва за луксозния и елитен характер на превозните средства, които ще захранва, включително нов водещ модел, който ще дебютира по-късно тази година. Фразата „Всички ще бъдат победени“, използвана в съобщението за пресата и придружаващото видео, е умела игра на думи, която сигнализира за съживяването на моделната линия Vanquish, без да изисква задълбочено тълкуване.

Aston martin vanquish

Завръщането на Vanquish е особено важно, като се има предвид липсата на нов модел от 2018 г. насам. Концепцията Vanquish Vision за 2019 г. намекна накратко за възможна нова посока със средно разположен двигател, предназначен да се конкурира с подобни предложения от Ferrari, но тази концепция никога не достигнато производство.

Вместо това Aston Martin изглежда се връща към класическата си формула с гранд турър с преден двигател и задно задвижване, който феновете на марката очакват с нетърпение.

Перспективата да видят този нов Vanquish в действие е вълнуваща както за автомобилните ентусиасти, така и за наблюдателите на индустрията, тъй като той обещава да комбинира традиционната елегантност на Aston Martin със страхотни нови технологични постижения.