Skip to content
Начало » 2023 Lamborghini Revuelto

2023 Lamborghini Revuelto

Не всеки ден Lamborghini представя нов водещ суперавтомобил, така че днес е специален. Имахме малко повече от десетилетие с Aventador и сега неговият наследник най-накрая е тук. Кажете здравей на Revuelto, двуместен суперавтомобил, който представя „близкото бъдеще“ за високопроизводителни автомобили.

Сърцето на този флагман е с нов 6,5-литров V12, допълнен от три електрически мотора, за да произведе комбинирана мощност от 1001 к.с. (1000,7 по-конкретно). Мощността достига до четирите колела чрез нова осемстепенна скоростна кутия с двоен съединител и е наличен изцяло електрически режим за този plug-in хибрид. Малки 3,8 киловатчаса батерии осигуряват пробег максимум 10-тина километра или 6 мили. Revuelto използва ново монококово шаси, което според Lamborghini е първото с изцяло въглеродна предна структура.

По отношение на производителността, 100 км/час се достигат за 2,7 секунди, а максималната скорост надхвърля 350 км/ч. Ако искате да се движите тихо през града, можете да изберете изцяло електрически режим, при условие че батерията е напълно заредена.

Revuelto представлява нов дизайнерски език за италианската компания. Да, има много диви ъгли и някои класически елементи във формата му, като плаващото острие на Diablo на задните калници и наклонената предна част на Murcielago. Разглеждайки го в профил е много подобно на Aventador, но през всичко това ще видите повтаряща се Y тема. Фаровете и задните светлини имат Y структура. Големите странични въздухозаборници сочат напред като стрела, вкарвайки повече Y в сместа. Центърът на таблото също включва впечатляваща Y форма.

Защо всички Y? Lamborghini свързва това с модерни “аерокосмически елементи”. В комбинация с ъглови линии на каросерията и шестоъгълни шарки отзад за изпускателните отвори, Revuelto наистина има нещо като стелт изтребител.

Гумите са направени по поръчка – Bridgestone Potenza Sport с размери 265/35R20 отпред и 345/30R21 отзад. Предлага се по-голяма комбинация от джанти/гуми с 265/30R21 отпред и 355/25R22 отзад. И ако имате проблеми с вземането на решения, вероятно не искате да чуете за 400-те различни цветови решения, налични за екстериора.

Както споменахме, Y мотивът присъства вътре, но трите цифрови екрана се открояват. Никой не е голям; водачът получава 12,3-инчов цифров дисплей с много скромен 8,4-инчов портретен екран в средата. Пътникът обаче получава тесен 9,1-инчов екран, който също показва важна информация за автомобила. И трите дисплея могат да се плъзгат, за да се споделя информация, като Lamborghini набляга на ролята на пътника като втори пилот. Чрез управление на неща като климатични функции, навигация или избор на музика, водачът е оставен да се съсредоточи върху шофирането. И със седем настройки на задвижването с различни подфункции има 13 режима за избор.

Италианците също се стремят да бъде по-екологични с Revuelto. Автомобилният производител има нови процеси за производство на материали, които са по-ефективни. Тапицерията съчетава различни кожи с микрофибър, изработен от рециклиран полиестер. И подобно на екстериора, има не по-малко от 70 цветови опции за пилотската кабина.

Когато става дума за напреднали технологии, Revuelto не е Mercedes S-Class, но има подобрени технически системи и актуализации по въздуха, за да поддържа всичко свежо. Това включва усъвършенствана навигационна система и Amazon Alexa, за да ви помогне да контролирате всичко чрез гласови команди. Чрез приложението Lamborghini Unica, собствениците могат да получат дистанционен достъп до функции като ключалки на вратите и предварително да зададат определени параметри на шофиране.

Lamborghini ще пусне Revuelto към края на годината като модел 2024 в Съединените щати, като цените ще бъдат обявени своевременно. Но като се има предвид, че Aventador струва повече от $500 000, когато беше спрян от производство по-рано тази година, не очаквайте Revuelto да е под $600 000.

Галерия: