Skip to content
Начало » 2023 Lamborghini Huracan Sterrato

2023 Lamborghini Huracan Sterrato

Иронично е, че първият автомобилен офроудър на Lamborghini ще бъде и последното му превозно средство само с ДВГ. Това е, което получавате с новия Huracan Sterrato и най-накрая е официално с дебют в Маями.

Това е кулминацията на месеци шпионски снимки, показващи повдигнатия Huracan в действие. Външният вид беше официално разкрит по-рано през ноември, макар и малко обвит в дим. Сега разполагаме с пълно разкритие и ето какво нетърпеливо искахте да знаете. Sterrato има скромно 1,7-инчово повдигане на окачването спрямо Huracan Evo. Това позволява по-голям ход на окачването и Lamborghini предоставя актуализирана версия на системата Integrated Vehicle Dynamics. Има нови калибрации за режимите на шофиране Strada и Sport и има нов режим Rally, предназначен за повърхности с ниско сцепление.

Освен че е по-висок, Huracan Sterrato е и малко по-широк и има задвижване на всички колела. 15-инчови спирачки с шест-бутални апарати осигуряват спирачна сила отпред, с 14-инчови дискове и четири-бутални апарати отзад. Те са прибрани зад 19-цолови джанти, обути със специален комплект гуми Bridgestone Dueler AT002 за всички терени, направени специално за този автомобил.

Гумите също така предлагат малко повече сцепление, което е важно, когато имате 602 конски сили 560 Нм въртящ момент. Това са показателите за тази версия на 5,2-литровия V10 на Lamborghini, който изпраща цялата тази мощност през седемстепенна скоростна кутия с двоен съединител.

При оптимално сцепление, Huracan Sterrato ще достигне 100 км/ч (62 мили/ч) за 3,4 секунди и ще продължи до максимална скорост от 260 км/ч.

Автомобилът получава подсилени прагове и преместен въздухозаборник в задната част на покрива, предназначен не за преминаване през дълбоки води, а за всмукване на чист въздух без прах. Невъзможно е да пропуснете смелите арки на калниците и допълнителните светлини на носа, а придвижвайки се вътре ще откриете ексклузивна тапицерия Verde Sterrato Alcantra с нова графика на сензорния екран. Има и няколко инструмента, фокусирани върху офроуд, включително инклинометър, индикатор за наклон и накланяне, индикатор за ъгъл на завиване и др.

Ако Sterrato не е достатъчно специален такъв, какъвто е, Lamborghini казва, че има “почти неограничени” възможности за персонализиране. Чрез програмата Lamborghini Ad Personam се предлагат 350 екстериорни цвята и 65 интериорни нюанса.

Докато персонализациите може да са почти неограничени, самият Sterrato не е такъв. Lamborghini ще произведе 1499 бройки за света, като производството ще започне през февруари 2023 г. Цените ще бъдат обявени по-късно.

Галерия:

Видео: