Skip to content
Начало » 2023 Chevrolet Corvette Z06 GT3.R

2023 Chevrolet Corvette Z06 GT3.R

Подробностите за новия състезателен автомобил Chevrolet Corvette Z06 GT3.R са вече факт, точно навреме за Rolex 24 в Дейтона. Той обаче няма да вземе участие в надпреварата, а ще се появи на пистата през следващата 2024 година.

Без изненада, GT3.R споделя същото алуминиево шаси както при заводския Z06. Изпратен е на Pratt Miller Engineering в Мичиган за пълно трансформиране, като се започне от клетка за безопасност, специфични състезателни пружини, амортисьори и спирачки. 18-инчовите джанти са сходни със състезателния модел C8.R.

Аеродинамично казано, Z06 GT3.R предлага богато разнообразие от канали, сплитери и нов карбонов дифузьор за подобряване на въздушния поток, охлаждането и притискащата сила. Голямото задно крило е нов елемент за тази кола.

Състезателната версия на високооборотния 5,5-литров DOHC V8 разполага с мощност близо 600 конски сили, което е и ограничението от IMSA. За сравнение, шосейната версия е със 668 к.с., но и със значително по-голямо тегло.

Когато Z06 GT3.R най-накрая излезе на пистата през 2024 г., той ще бъде достъпен за частни отбори за закупуване и състезание. Клиентите ще имат поддръжка на пистата от Corvette Racing под формата на части и инженерен опит.

Галерия: