Skip to content
Начало » 2022 Mercedes-AMG SL43

2022 Mercedes-AMG SL43

Само часове след като пусна тийзър изображение, Mercedes представи базовата версия на новия елегантен роудстър SL. Mercedes-AMG SL43 е с четирицилиндров турбо двигател, заменящ V8 с двойно турбо.

Голямата новина за тази версия на SL-Class е именно 2,0-литровия четирицилиндров двигател M139 с турбокомпресор. Технологията е извлечена направо от Формула 1, като използва същата 48-волтова електрическа система, която захранва стартер-генератора. Накратко, много малък електрически мотор в турбото завърта вала, докато изгорелите газове поемат властта. В резултат на това Mercedes казва, че двигателят предлага „особено спонтанна реакция на газта в целия диапазон на оборотите“, като същевременно повишава ефективността на двигателя.

Какво означава това за водача? Четирицилиндровият SL43 произвежда 381 конски сили (284 киловата) при 6750 об/мин. Що се отнася до въртящия момент, стойността е 480 Нм, започвайки от 3250 оборота в минута и поддържайки стабилно до 5000 оборота. Системата стартер-генератор може също така да добави допълнителни 14 к.с. (10 kW) за кратки периоди и да, това технически прави SL43 мек хибрид. Задълженията за превключване се изпълняват от познатата деветстепенна MCT, която изпраща мощността само към задните колела.

Натискайки газта, 100 км/ч могат да се достигнат, а максималната скорост а движение е  за 4,9 секунди. Като цяло, базовият SL ще достигне 275 км/ч. Може да има наполовина по-малко турбина, наполовина по-малко цилиндри и наполовина по-малък работен обем от своите мускулести братя и сестри, но със сигурност няма и наполовина по-добра производителност. Mercedes също иска да спомене, че по-малкият двигател означава по-малка маса отпред, което придава на SL43 собствени характеристики на управление. Това е допълнително променено от по-леки стабилизатори на торсионна щанга, специфични за тази облицовка.

За случайния наблюдател SL43 изглежда идентичен с останалата част от гамата. Внимателното око ще забележи малки промени във вентилационните отвори в долната предна част, както и гладка задна част, лишена от вертикални отвори. SL43 също заменя квадратните накрайници на ауспуха за овални и разбира се има емблема SL43. 19-инчовите джанти са стандартни, а 20 и 21-инчовите са по избор.

Цената и наличността на Mercedes-AMG SL43 ще бъдат обявени на по-късен етап.

Галерия: