Skip to content

Mansory е поредният тунер, който се докопа до Maserati MC20. Работата по този автомобил включва нов бодикит от въглеродни влакна, претапициран интериор и надграждане на мощността.

За стандартите на тунинг компанията, модифицираният екстериор на MC20 е почти занижен. Частите включват предна облицовка с по-големи възухозаборници, капак с вентилирани секции, раздути калници, капак на двигателя, високо крило и масивен дифузьор. Изпускателните отвори са четири и излизат по-високо на опашката.

Цветът на каросерията е комбинация от открити ковани въглеродни влакна, сатенено тъмно сиво и жълти ивици. Джантите са с 10 спици, боядисани в тъмен бронз.

Интериорът е жизнен, като за тапицерията е използван предимно жълтият цвят от ивиците на каросерията. Седалките имат бели секции и лента с цвят на италианско знаме в центъра. Има и някои черни щрихи.

Тунингованото Maserati MC20 е получило здравословно увеличение на мощността до 720 конски сили и 850 Нм въртящ момент. За сравнение, стандартният twin-turbo 3.0-литров V6 двигател има 621 к.с. и 729 Нм, с които ускорява до 100 км/ч за 2,9 секунди и достига максимална скорост от 323 км/ч.

Mansory далеч не е единственият тунер, който се опита да извлече повече мощност от V6 на MC20, но определено е най-успешния до момента. Novitec постигна 711 к.с. и 818 Нм, а DMC – 705 к.с. и 875 Нм.

Галерия: