Skip to content
Начало » 2022 Ford Mustang

2022 Ford Mustang

Това е новият Ford Mustang. 7-то поколение започва там, където 6-то приключва. Легендарният V8 продължава да живее, както и ръчната скоростна.

Най-големите промени са в дизайна и интериора. Ford е заимствал вдъхновение от оригиналния Mustang, придавайки модерни щрихи на вечната форма. Най-силно впечатление правят новите предни и задни светлини.

Както при предишните поколения, новият Mustang ще се предлага във форми на купе или кабриолет.

Интериорът показва най-големите промени в Mustang. Масивен 12,4-инчов цифров клъстер зад водача може да бъде поръчан с допълнителен 13,2-инчов централен инфоразвлекателен екран, насочен към него. Шофьорите ще бъдат посрещнати от нов волан с плоско дъно и нов ключодържател с „Remote Rev“, който на практика позволява на шофьора да задвижва колата дистанционно.

Що се отнася до шофирането, има общо 6 режима, а именно; Нормален, Спортен, Хлъзгав, Драг, Писта и Персонализиран.

5.0-литровия Coyote V8 сега произвежда повече от 480 к.с., което е доста впечатляващо. Ford Performance добави нова двойна кутия за всмукване на въздух и дизайн на корпуса с двойна дроселна клапа. Активен ауспух се грижи за характерния звук на Mustang, а автоматичното регулиране на оборотите все още присъства при моделите с ръчна скоростна кутия.

Има и ново оборудване, наречено Dark Horse, това е първото от нова серия Performance серии и всичко е подобрено. 500 к.с., колела от въглеродни влакна, спирачки Brembo, пакет за управление и така нататък.

Новият Mustang ще бъде пуснат в продажба от лятото на 2023 г. в САЩ.

Галерия: