Skip to content
Начало » 2021 Novitec F8 Tributo

2021 Novitec F8 Tributo

Novitec пуснаха новото си творение на базата на Ferrari F8 Tributo. Автомобилът разполага с мощна високоефективна изпускателна система, която до голяма степен допринася за увеличената изходна мощност. Тя се предлага в различни версии, включително леки варианти на Inconel, които могат да бъдат избрани със или без електронно управление на звука. Novitec Inconel е позлатен спортен ауспух, който помага за по-бързото разгръщане на топлината.

За да се намали повдигането при висока скорост Novitec F8 Tributo има преден спойлер от две части и капаци на страничните въздухозаборници, монтирани на бронята. Автомобилът е получил и карбонови облицовки на предните въздухозаборници, рокерни панели, карбонови облицовки на страничните огледала, въздушни дефлектори и голямо задно крило, увеличаващо притискащата сила на задната ос при висока скорост.

Тунингованото Ферари стъпва на 21-инчови ковани джанти отпред 22-инчови отзад, обути в думи с размери 255х30х21 и 335х25х22. Novitec предлага спортни пружини, които снижават колата с 35 мм и собствена контролируема система, която повдига предната част с 40 мм, подходяща за неравности и паркинг в гараж.

Под централния капак на F8 Tributo се крие 3,9-литровия V8 двойно-турбо, чиято мощност е увеличена от 710 к.с. и 770 Нм на 802 к.с. и 898 нм. В резултат на това максималната скорост е повече от 340 км/ч, а ускорението от 0-100 км/ч става само за 2,6 секунди.

Галерия: