Skip to content
Начало » 2021 Lamborghini Countach LPI 800-4

2021 Lamborghini Countach LPI 800-4

Lamborghini разкри официално възродения спортен модел Countach LPI 800-4 по време на седмицата на автомобилите в Монтерей, Калифорния. От него ще бъдат произведени точно 112 екземпляра, число, определено от оригиналното моделно обозначение на Countach – LP112.

Италианският спортист демонстрира модерна интерпретация на дизайна от 70-те, използвайки задвижването от Lamborghini Sian, което комбинира 6,5-литров V12 с електрически мотор. Общата мощност на хибридната система е 814 к.с., като 780 от тях идват от двигателя с вътрешно горене, а допълнени 34 – от електромотора. Спринтът от място до 100 км/ч става само за 2,8 секунди, от 0 до 200 км/ч за 8,6 секунди, а максимална скорост е 355 км/ч.

Напълно очаквано, дизайнът напомня на стария Countach – нисък, раздут, ръбат и разбира се – с отварящи се нагоре врати. Предницата е квадратна с дълга, ниска правоъгълна решетка и фарове. Дизайнерска линия минава отпред към задната част с масивен страничен вентилационен отвор. Покривът включва канал, простиращ се по дължината, а задната част има два дълбоки въздушни отвора и четворна изпускателна система. Стоповете са иззети от Sian.

Кокпитът е минималистичен, но с модерни елементи на Lamborghini, включително цифрово табло и централен сензорен екран.

Галерия:

Видео: