Skip to content
Начало » 2021 Aston Martin Valhalla

2021 Aston Martin Valhalla

Запознайте се с новия Aston Martin Valhalla, който вече е в производствена форма. Предишният V6 twin-turbo двигател е заменен от по-голям 4.0-литров V8 агрегат от AMG, подпомаган от два електрически мотора за обща системна мощност от 950 к.с.

Хибридната система позволява на автомобила да ускори от 0 до 100 км/ч само за 2,5 секунди и да достигне максимална скорост от 350 км/ч. С помощта на активната аеродинамика Valhalla може да произведе 600 кг притискаща сила. Компанията има целево време от 6:30 минути на Нюрбургринг, така че голям спринт предстои на германската писта в близко бъдеще.

Това е бъде първият суперавтомобил със средно разположен двигател от Aston Martin, който използва технология на Формула 1, приложена върху шасито и аеродинамиката.

Valhalla разполага с 20-цолови колела отпред и 21 отзад, а карбоно-керамични спирачки с технология brake-by-wire осигуряват необходимата спирачна сила. Три основни всмукателни отвори охлаждат V8 двигателя – уловителя на покрива и тези на страничните всмукателни отвори.

Информация за цената на хибридната суперкола още няма, но се очаква тя да бъде близо 1 милион долара.

Галерия: