Skip to content
Начало » 2021 Alpina B8 Gran Coupe

2021 Alpina B8 Gran Coupe

BMW B8 Alpina Gran Coupe официално беше пуснат след успеха на BMW Alpina B6 Bi-Turbo Gran Coupe. Новият сегмент съчетава най-високото ниво на производителност, динамика и комфорт.

Alpina BMW B8 се задвижва от 4,4-литров V8 двигател и има мощност от 621 к.с. и 800 Нм максимален въртящ момент. Максималната скорост на движение е 201 мл/ч, докато ускорението от 0-100 км/ч се постига за 3,4 секунди.

Двигателят се радва е с оптимизирани турбокомпресор и охлаждане. Налягането е повишено дори при ниски обороти за максимален въртящ момент. Охладителната система се състои от три външни охладители, които осигуряват топлинна стабилност и оптимална ефективност.

Спортната изпускателна система Alpina е оборудвана с две двойни неръждаеми тръби и издава мелодичен V8 саундтрак, контролиран в комфорте и спортен режим.

Окачването и шасито съчетават комфорт на дълги разстояния с качество на управление, докато подпорите на предния мост подобряват комфорта на автомобила и работят заедно с пружините за подобряване на баланса.

Системата за задвижване на всички колела BMW xDrive гарантира еднакво динамично и лесно предаване на мощността към пътя.

BMW B8 Alpina е снабден с джанти и гуми по поръчка, гумите се предлагат в размери 245/35 ZR21 на предната ос и 285/35 ZR21 на задната ос. Колелата са класически 21-инчови ковани джанти с дизайн на 20 спици.

Предлагат се два ексклузивни цвята – Alpina Blue и Green Metallic боя. Екстериорът разполага и с големи въздухозаборници за достатъчно охлаждане, черен дифузьор и заден спойлер. Интериорът се състои от осветени первази на вратите и ръчно завършен волан в кожа. Допълнителното обширно оборудване включва многофункционални спортни седалки, отопляеми седалки и волан, тапицерия от кожа Merin, аудио Harman Kardon и др.

Галерия: