Skip to content
Начало » 2020 Rolls-Royce Ghost

2020 Rolls-Royce Ghost

Второто поколение Rolls-Royce Ghost беше официално представено. То идва с усъвършенстван дизайн, но същинските промени се крият под капака.

Второто поколение Ghost е с 89 мм по-дълъг и 30 мм по-широк от предходния модел. Той получава задвижване на всички колела и напълно преработена система за окачване.

Изцяло алуминиев, новият Rolls-Royce минимизира затворените линии по обширната си каросерия. Изборът на материал позволява по-висок акустичен импеданс в сравнение със стоманата. Използвайки сложни форми, а не плоски повърхности, автомобилът успява да подобри допълнително акустичните характеристики.

Под предния капак на новия Ghost е 6,75-литровият бензинов двигател с двойно турбо V12. Той доставя 563 к.с.и 850 Нм въртящ момент. Максималният въртящ момент е на разположение само от 1600 об/мин. Ускорението от място до 100 км/ч се осъществява само за 4,8 секунди. Тази цифра е впечатляваща, като се има предвид собственото тегло от 2553 кг.

Вътре системата за пречистване на микрооколната среда (MEPS) канализира целия въздух през нанофилсов филтър, премахвайки свръхфинните частици от кабината за 2 минути.

Дългият списък на технологиите за безопасност включва LED и лазерни фарове с над 600 метра осветено разстояние, помощ за зрението, включително предупреждение за дивата природа през деня и нощта и пешеходците; асистент за бдителност; система с четири камери с панорамна гледка, активен круиз контрол, предупреждение за сблъсък, предупреждение за кръстосано движение, предупреждение за напускане на лентата и смяна на лентата, 3 head-up дисплеи с висока разделителна способност, Wi-Fi точка за достъп и най-новите навигационни и развлекателни системи.

Цените и наличността на Rolls-Royce Ghost тепърва ще бъдат обявени.

Галерия: