Skip to content
Начало » 2019 Bugatti Centodieci

2019 Bugatti Centodieci

Медията Carscoops разпространи кадри на новия модел Buggati, които е получила от читател пожелал да остане анонимен. Centodieci се очаква да направи своя официален дебют в състезанието за елегантни автомобили в Пебъл Бийч представлява нова версия на Chiron. Ще бъдат предлагани едва десет автомобила, като всеки ще струва осем милиона евро.

Името на автомобила носи символика. “Centodieci” в превод от италиански означава “110”. Фабричното име е Bugatti EB110 Super Sport Hommage. Така френските производители показват своето уважение към придобилото легендарен статут Bugatti EB110 Super Sport. То е пуснато през 1991-ва година в памет на основателя на марката и неговата 110-годишнина.

Новото бижу има типичните за почти 30-годишния автомобил елементи – дълги тесни прорези на предницата, тесни фарове и радиаторна решетка украсена с подкова. Зад страничните прозорци има пет на брой кръгли отвора, сплитера е от карбон, а въздухозаборници са във формата на буквата “L”.

Все още няма информация за техническите данни на хиперавтомобила. Това ще се изясни на премиерата. Какво предвиждаме да има под капака на Centodieci? 8-литров W16 мотор с мощност 1500 к.с. и 1600 Нм максимален въртящ момент. Подобен има в Bugatti Chiron, който ускорява до 100 км/ч за 2,4 сек и достига до 420 км/ч. максимална скорост.

Галерия:

Видео: