Skip to content
Начало » 2019 Audi R8 RWD Coupe

2019 Audi R8 RWD Coupe

Audi R8 RWD (Rear-Wheel-Drive) вече е част от серията на Audi и ще се продава за постоянно в два вида – Coupe и Spyder. Това е съществено различно спрямо предшественика на този модел, който беше с ограничени бройки.

R8 RWD се задвижва от същия 5.2-литров V10 двигател, но мощността е паднала на 532к.с. и въртящ момент е свален до 540Нм. Това все пак стига, за да говорим за ускорение до 100км/ч за само 3.7 секунди и максимална скорост от 320км/ч. Моделът е със задна предавка с механичен диференциал и 7-степенен S-Tronic. Липсата на а Quattro задвижването води до намаляване на общата тежест с 65 кг.

Освен задното предаване, другите отличителни характеристики на R8 RWD са броните, емблемата и праговете с черни добавки (могат да се поръчат и в карбон. При кабриото музикалните колони на предното стъкло също ще могат да са в карбоново изпълнение.

За радост на всички цената върви надолу – 144 000 евро за Coupe и 157 000 евро за Spyder. Toва е около 20 000 евро по-ниска цена от другите Quattro модели.

[one_third]

{{percmaxnr}}
куб. см.
Обем на двигател
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
к.с.
Мощност
[/one_third]

[one_third]

{{percmaxnr}}
Нм
Въртящ момент
[/one_third]

.

[five_sixth]

Ускорение 0-100 км/ч
{{perc-decimal}} сек.
[/five_sixth]

.

[five_sixth]

Максимална скорост
{{percmaxnr}} км/ч
[/five_sixth]

Галерия: