Skip to content

Първата среща с изключителния Aspark Owl беше през 2017-та в Германия на Frankfurt Motor Show. Тогава автомобилът определено показа на какво е способен. Ускорение от 0 до 100 км/ч за 1.89 секунди, което постави ново постижение за модел в серийно производство. Вече започнаха продажбите на Aspark Owl, а последният модел може да подобри рекорда си на 1,69 секунди! Този суперавтомобил вдига летвата още по-високо с нови подобрения, спрямо първата представена версия.

Аspark Owl е с монтирани четири синхронни електрически мотора с постоянни магнити, които дават тяга от близо 2000 конски сили. Това гарантира, че този суперавтомобил ще ускорява най-бързо в света в момента! Скоростомера ще стига до 400 к/ч, а NewAtlas отрази съобщение на производителите, че автомобилите от серийно производство ще могат да вдигнат от 0 до 300 к/ч за 10,6 секунди!

Автомобилната батерия е с мощност 64 kWh и се намира в средата на долната част на автомобила. Самото шаси е от въглероден монокок. Aspark Owl може да пътува 450 километра преди да има нужда от зарядна станция заради новата подобрена система на захранване. За да се зареди на 100% батерията ще има нужда от час и двадесет минути (с 44kW зарядно за електромобили). Едва 50 суперавтомобила Aspark Owl ще видят бял свят, а всеки, който иска да притежава един ще трябва да се раздели с 3,1 милиона долара.

Галерия: