Skip to content
Начало » 2019 ABT 1 of 1 Audi A1

2019 ABT 1 of 1 Audi A1

Audi A1 се сдоби 2,0-литровия бензинов турбодвигател, разработен за състезателното Audi TT Cup. В стандартната си версия той има 310 к.с., но с помощта на функцията “overboost” за кратко от време той може да стигне до 340 к.с. След като инженерите на ABT “пипнаха леко” двигателят вече достига до мощност от 400 к.с. Интересното е, че по този показател тяхното Audi A1 може да се мери с Mercedes-AMG A 45 и дори с базовата версия на Porsche 911.

Доработката на двигателя идва в комплект с монтирането на специално разработена изпускателна система, която би накарала всички близо до колата да запушат ушите си с ръце. Автомобилът, носи името Audi A1 One of Onе и получава и комплект от два цвята на каросерията, както и аеродинамични елементи в бонус – нови брони, раздути калници, под които можем да намерим 19-цолови джанти, масивно антикрило, голям дифузьор и специални прагове.

Задните седалки са премахнати, като мястото им е заето от каркас за безопасност (задните врати също са заварени!). Предните седалки са подменени със състезателни, а салонът на тази “бясна табуретка” е изцяло от алкантара и карбон.

Динамичните характеристики не се съобщават, тъй като в ABT още работят върху настройките на двигателя и окачването. Знае се обаче, че този автомобил, както е видно от името му, ще остане само в една бройка, която основателят на тунинг компанията Даниел Абт ще запази за себе си.

Галерия: